Stehýnka na medu z remosky

93
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

3 větší kuřecí stehna
2 PL sladké sójové omáčky
1 PL sójové omáčky klasik
1 stroužek česneku – prolisovaný
1 PL sezamového oleje
2 PL medu

Postup přípravy receptu

  1. Stehna zbavíme kůže a vykostíme. Spojíme všechny ingredience a vytvoříme marinádu. Na středně velké kousky nakrájené maso ponoříme do marinády, necháme alespoň hodinu marinovat na chladném místě.

  2. Dáme do remosky a pečeme cca 35-40 minut, vzniklou šťávu/výpek můžeme dle chuti zahustit škrobem.
    Jako přílohu jsem použila pečené bezlepkové placičky (viz poznámka).

Poznámka od kuchařky

Recept je formulován jako bezlepkový. Kuřecí maso samo osobě pustí hodně vody, takže není ani uvedena v receptu a nepoužila jsem ji, ale v opačném případě je možné tak 1 dl dolít kvůli šťávě.

Pečené bezlepkové placičky, recept: https://www.toprecepty.cz/recept/65454-bezlepkove-…

- reklama -